Het team - RADIO TOTAAL NORMAAL Spring naar inhoud

Het team

Yvonne Visser

Hey, ik ben Yvonne Visser en ben initiatiefnemer van Het Bruisnest en Radio Totaal Normaal. Ik was voor een werkbezoek in Zweden en daar hadden ze een radioprogramma Radio “Totally Normal”. Ik vond het zo’n mooi programma een zeer goed doel. Het stigma en taboe op psychische kwetsbaarheden verlagen. Ik vond het zo gaaf als dit programma ook naar Nederland zou komen omdat we in Nederland ook enorm geconfronteerd worden met stigma. Radio Totaal Normaal is ontstaan in Argentinië en wij zijn nu het derde programma in de wereld, wat Radio Totaal Normaal heet. Mijn wens is altijd nog om een uitzending te maken met de presentatoren van het programma in Argentinië, misschien in combi met Zweden.

Wat ik doe voor het programma is het redactiewerk. Vanuit de vergadering komen de ideeën voor het maken van een uitzending en ik ga op zoek naar landelijke organisaties, kijk op verschillende sites en facebook, en zo vind ik de items. Eigenlijk krijgen wij zelden een afwijzing. Iedereen is bereid om mee te doen. Maar dan moet ik het wel op tijd regelen. Soms ben ik gewoon te laat en dan is het even stressen. Maar ik doe het met heel veel plezier.

Ook de samenwerking met Radio Gouwestad is enorm fijn. Ik wil hen echt bedanken dat zij dit programma mogelijk maken en dat zij de meerwaarde ervan inzien. Met het grote doel, stigma’s verlagen en onderwerpen bespreekbaar maken, hopen wij wat te kunnen betekenen voor de maatschappij.

Marsha Nauw

Hoi, ik ben Marsha en presenteer samen met Chris het programma "Totaal Normaal" Een programma over o.a. stigmatisering van bepaalde groepen mensen. Het gaat daarbij over een breed scala aan onderwerpen. Het is een programma waarbij alles bespreekbaar is. Denk aan taboes of maatschappelijke onderwerpen. We spreken inspirerende mensen, instanties en ook politici en raadsleden. Daarnaast hebben we vorig jaar ook een wethouder en de staatssecretaris van VWS gesproken. Je hoort persoonlijke verhalen van gasten die normaal geen platform krijgen, maar dit meer dan verdienen omdat ze tegen onbegrip aanlopen in de maatschappij. Denk bijv. aan mensen met een migratieachtergrond, “Kampers”, Transgenders, Prostituees of “Psychiatrisch patiënten”. Dit op een laagdrempelige en luchtige manier. We willen taboes doorbreken door ze open te gooien. Onbegrip komt vaak voort uit onbekendheid of onduidelijkheid. Het idee voor Radio Totaal Normaal komt van Radio La Colifata, een programma dat uitgezonden wordt vanuit de tuin van een psychiatrisch ziekenhuis in Buenos Aires, Argentina. Vanaf 2019 wordt het programma "Totaal Normaal' in een nauwe samenwerking van "Het Bruisnest" en "Gouwestad radio", tweewekelijks uitgezonden. Een programma om trots op te zijn. Stigma is iets wat schadelijk kan zijn, en we hopen met dit programma meer openheid en begrip te creëren.

Boudewijn Luijendijk

Even voorstellen: mijn naam is Boudewijn Luijendijk. Ik ben al vele jaren verbonden aan RTV Gouwestad. Dat als presentator regie en als redacteur. Vanaf 2018 ben ik mee gaan werken aan het programma "Totaal Normaal". Bij dat laatste programma doe ik samen met Yvonne Visser de eindredactie. Het programma Totaal Normaal is een programma wat op initiatief van het Bruisnest Gouda, op RTV Gouwestad uitgezonden wordt. Als ervaren radiomaker help ik de enthousiaste groep vrijwilligers van het Bruisnest bij het maken van de tweewekelijkse uitzendingen op donderdagmiddag ( van 15 uur tot 17 uur). Het programma Totaal Normaal heeft ongeveer 9 medewerkers. Van presentatoren tot columnisten en van redacteuren tot technische medewerkers, zij zijn allemaal betrokken bij de in de uitzending besproken thema's. Soms omdat zij zelf ook last hebben van de stigma's van deze tijd, dan wel omdat zij de overtuiging hebben dat we alleen samen kunnen proberen stigma's de wereld uit te helpen of proberen deze bespreekbaar te maken.

Jaap Buis

Hier komt zijn verhaal

.

Chris Vogel

Hier komt zijn verhaal