Uitzending 14 juli 2022 - RADIO TOTAAL NORMAAL Spring naar inhoud

Uitzending 14 juli 2022

Deze uitzending gaat over dissociatieve identiteitsstoornis (DIS). We spreken met Angela Dekens en Danitsja de Nooijer, allebei ervaringsdeskundige. Kijk ook op www.dis-is-me.nl.

We sluiten oud en vertrouwd af met een gedicht van onze eigen modern monk.

Over DIS is me
Het online project DIS is me verzamelt en deelt de anonieme ervaringen van mensen met een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) en hun naasten. In de media wordt regelmatig een stereotiep of negatief beeld geschetst van DIS en voor veel mensen is dat het enige wat ze erover weten. Het doel van DIS is me is om meer bekendheid te geven aan (het leven met) DIS en daarvan een realistischer beeld te schetsen. Daarnaast hoopt het projectteam van DIS is me dat veel mensen met DIS en naasten zich door het project gezien, gehoord, erkend en/of minder alleen zullen voelen. Hun ervaringen vormen de basis van het project. Aan het einde van het project wordt een digitale publicatie uitgebracht op basis van het projectmateriaal. Deze wordt in het Nederlands en Engels uitgegeven en kan vrij gebruikt worden in voorlichting, psycho-educatie en onderwijs over DIS vanuit cliëntperspectief. (Meer informatie is te vinden op www.dis-is-me.nl)

mogelijkheden van lotgenotencontact op de Discordserver, deze is van de organisatie Trauma & Dissociatie. Daar is DIS is me te gast - we zijn twee zelfstandige projecten en dragen geen verantwoordelijkheid voor elkaars organisatie. Meer informatie is te vinden op de website www.traumaendissociatie.nl.